Gepost op

Android 7.0 Nougat officieel beschikbaar

Android 7.0

Geheel volgens de planning heeft Google Android 7.0 Nougat uitgebracht. De twee nieuwste Nexus smartphones, Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X, zijn de eerste smartphones die de update ontvangen. In de komende periode zullen vele smartphone merken die gebruik maken van Android, zoals Huawei, Samsung en HTC, ook de update naar Nougat aanbieden aan hun gebruikers. Er wordt verwacht dat de nieuwste en duurste toestellen als eerst de update zullen krijgen. Het is wel duidelijk dat de meeste smartphones onder de verkoopprijs van €250 geen update naar Android 7.0 zullen krijgen.

Nieuwe functies in Nougat

Bij een nieuwe update hoort natuurlijk een nieuw design. Vooral de notificaties zullen er anders uitzien. Bij veel apps kun je direct reageren op een bericht bij de notificatie. Hierdoor kun je bijvoorbeeld sneller reageren op je Whatsapp berichten.

Android reageren

Het is bij Nougat ook mogelijk om het scherm in tweeën te delen. Bij enkele Samsung toestellen is dat al mogelijk, maar vanaf nu kan dat bij de meeste Android toestellen. Voor smartphone toestellen is het niet altijd handig, maar vooral voor tablets kun je het optimaal gebruiken. Het is wel handig om iets op te zoeken terwijl je aan het Whatsappen bent.

In Android 6.0 kwam Google al met de energiebesparende functie genaamd Doze. In Nougat wordt Doze verder uitgebreid zodat automatisch energiebesparende functies ingeschakeld worden zodra het toestel even niet gebruikt wordt. Ook legt Google meer restricties op voor app-ontwikkelaars voor het ‘wakker maken’ van een toestel.

In Android Nougat komt er een speciaal gemaakte functie waarbij het dataverbruik van apps wordt beperkt. Deze verlaagt het dataverbruik van inactieve apps en kwaliteit van data bij bijvoorbeeld het bekijken van YouTube videos en webbrowser.

Al met al zal Android 7.0 een mooie update worden voor de Android telefoons. Voor Huawei smartphones zal het nog even afwachten zijn vanwege de EMUI skin, maar we hopen dat het een grote verbetering zal gaan worden.

5 gedachten over “Android 7.0 Nougat officieel beschikbaar

 1. ik heb de update nog steeds niet ontvangen. waarom?

  1. Alleen voor Google toestellen, zoals de Nexus serie, is de update momenteel beschikbaar. Andere toestellen zoals Samsung, Huawei en HTC moeten nog even wachten op de update. De fabrikanten moeten namelijk de update nog aanpassen en compatibel maken voor de smartphones. Het is nog onduidelijk wanneer dit zal gebeuren.

   1. Ik heb een nexus 6p , en heb de update niet ontvangen. hoelang voordat ik deze ontvang? ik bevind mij in Nederland..

    1. Op deze website: http://indianexpress.com/article/technology/google-android-7-0-nougat-how-to-get-it-3001619/ kunt u vinden hoe u Android kunt installeren op uw Nexus telefoon.

     1. Super bedankt! niemand kon mij zo’n duidelijk antwoord geven als jij. het is gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *