Gepost op

Google komt mogelijk met eigen smartphone in 2016

Google smartphone

Betrouwbare bronnen hebben aan The Telegraph laten weten dat Google bezig is met het ontwikkelen van een eigen smartphone. Google wil daarmee de concurrentie aangaan met Apple. Volgens de krant zal de telefoon dit jaar nog op de markt komen. Google heeft sinds enkele jaren de Nexus serie, smartphones die zijn ontwikkeld in combinatie met andere smartphone fabrikanten. Bij de meeste recente Nexus-modellen was dit met LG en Huawei. Dit werd gedaan om de mogelijkheden van de laatste Android versie te tonen. De nieuwe strategie zal gebruikt worden om het Android platform beter te controleren en beheren. Een vergelijkbare strategie met Apple en iOS.

Nexus smartphone

Huawei

Wat betekent dit voor Huawei? Google zal waarschijnlijk niet meer met Huawei samenwerken om een smartphone te ontwikkelen. Een opvallende keuze, aangezien de Nexus 6P erg populair was en zelfs benoemd tot de beste smartphone van 2015 door Androidplanet.nl. De Nexus 6P versloeg de Nexus 5X (ontwikkeld door LG) op vrijwel alle punten. De samenwerking tussen Android en Huawei leidde tot een zeer goede smartphone. Echter vindt Google het belangrijker om meer controle te houden over het ontwerp, productie en software. Wie weet leidt dat tot een nog betere Nexus smartphone, maar dat kunnen we slechts afwachten. Geïnteresseerd in de Nexus 6P? Bij Typhone.nl kun je een mooie deal ervoor vinden!

[otw_shortcode_button href=”http://ad.zanox.com/ppc/?38353507C24649635T” size=”large” icon_type=”general foundicon-phone” icon_position=”left” shape=”radius” color_class=”otw-red”]Direct bestellen bij Typhone.nl![/otw_shortcode_button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *