Gepost op

Huawei klaagt Samsung aan

huawei vs samsung

Samsung ligt wederom onder vuur vanwege een inbreuk op patenten. Deze keer staat het los van de jarenlange strijd tussen Apple en Samsung, maar worden ze aangeklaagd door Huawei. Huawei beschuldigt Samsung van het inbreuk te hebben gemaakt op de 4G technologie en software patenten.

Huawei heeft rechtszaken aangespannen in de Verenigde Staten en China en gaat op zoek naar een financiële compensatie voor ongeoorloofd gebruik van zijn 4G-technologie, besturingssystemen en user interface in Samsung telefoons. Het is voor het eerst dat het Chinese bedrijf de concurrent voor de rechter sleept. Tot nu toe lijkt het Huawei’s doel de patenten dankzij een financiële betaling alsnog over te dragen aan Samsung.  De Huawei directeur Ding Jianxing liet weten dat ze er niet blij mee zijn: “We hopen dat Samsung stopt met het schenden van onze patenten en de benodigde licenties aanvraagt en met Huawei samenwerkt om samen de sector vooruit te helpen”.

Het opmerkelijke is het voor het eerst is dat een Chinees bedrijf een concurrent aanklaagt. Vroeger was het altijd andersom, namelijk Chinese smartphonemakers die aangeklaagd werden voor het schenden van patenten. Het lijkt er nu dus op dat Aziatische bedrijven steeds meer tijd en moeite gaan steken in het zelf ontwikkelen van nieuwe software en technologie. Uit het jaarverslag van Huawei kwam ook naar voren dat het bedrijf €8,25 miljard geïnvesteerd heeft in Research & Development. Dit is een goede ontwikkeling, aangezien hierdoor de smartphone technologie sterk verbeterd kan worden.

Samsung is het wel gewend om rechtszaken met betrekking tot patenten aan te gaan. Sinds 2011 zit Samsung in een jarenlange strijd met Apple over een ontelbaar aantal patenten. Er wordt verwacht dat dit ook vele jaren nog door zal gaan, aangezien ze elkaars grootste concurrenten momenteel zijn. Hopelijk gaat de Chinese smartphone markt zich er niet teveel mee bemoeien. Het kan uiteindelijk namelijk een negatief effect hebben op de bedrijfsnaam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *