Gepost op

Huawei P9 gereleased

huawei-p9-lite-leak-w782

Afgelopen maand is de Huawei P9 en Huawei P9 Lite uitgekomen. De nieuwste smartphone van het Chinese telecombedrijf zal gaan moeten concurreren met de binnenkort verwachte iPhone 7 en de onlangs uitgekomen Samsung Galaxy S7. Beide toestellen hebben volgens Huawei ‘baanbrekende innovaties met uitzonderlijk ontwerp en een nieuwe standaard voor smartphonefotografie’.

Specificaties Huawei P9

In vergelijking met de voorganger, de Huawei P8, is de P9 er vooral op hardware gebied flink op vooruitgegaan. De Kirin 620 is vervangen door een Kirin 955-chip met een octacore processor. De resolutie van het scherm is flink verbeterd naar 1080 × 1920 pixels en het opslaggeheugen is verdubbeld naar 32 GB, of zelfs 64GB afhankelijk van welk model je kiest. Wat vooral opvalt is de dubbele 12 megapixel camera aan de voorkant die in samenwerking met Leica is geproduceerd. Die is voorzien van twee aparte camerasensors. De één maakt gebruik van een RGB-sensor, de ander beschikt over een monochrome-sensor. Helaas kan de camera nog niet in 4k filmen, echter komt hij dicht in de buurt met een resolutie van 3840 px × 2160 px.

Reviews

Er zijn al een hoop recensies uitgekomen over de nieuwe Huawei P9. Een voorbeeld hiervan is de review van androidplanet.nl: ‘Met de P9 levert Huawei een prima toestel met hoogwaardige specs, een mooi design en piekfijn camerawerk af. Het valt te prijzen dat Huawei zich daadwerkelijk probeert te onderscheiden van de concurrentie door de focus te leggen op fotografie, maar de smartphone heeft ook duidelijke nadelen. Zo is hij niet stof- en waterbestendig, gevoelig voor krasjes en valt er (nog steeds) genoeg aan te merken op de software. Ook de zwarte rand rondom het scherm doet afbreuk aan het premium gevoel van de Huawei P9. Desalniettemin mag de P9 zich met recht een high-end toestel noemen, die bovendien 100 euro goedkoper is dan zijn concurrenten.’
Wat de voornaamste conclusie is bij veel reviews, is dat Huawei met de P9 dicht bij de bekende top toestellen in de buurt komt, vooral op het gebied van prestaties en camera. De minpunten worden opgeheven dankzij de prijs, die flink onder de prijs van de huidige bekende smartphones ligt. De nieuwe trots van Huawei is dankzij de hoogwaardige specificaties, een mooi design en piekfijn camerawerk een zeer aan te bevelen smartphone. Bekijk snel de abonnementen die te vinden zijn voor de Huawei P9. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *