Huawei Mate 9: vanaf 21 november beschikbaar

Nieuw vlaggenschip

Teleurgesteld over de gefaalde Samsung Note 7? Huawei heeft een geweldige oplossing voor je, namelijk de nieuwe Huawei Mate 9. Vandaag is officieel de nieuwe smartphone aangekondigd. Het scherm is 5,9 inch met een 1080p scherm en ook komt het met een dubbele camera. Daarnaast is de Porsche Design Huawei Mate 9 ook onthuld, met een gekromd scherm, echter deze verschijnt niet in Nederland.

Onthulling

Wekenlang kwamen velen geruchten voorbij over de Mate 9. Huawei hield zijn mond dicht en liet iedereen in spanning wachten. En het was het wachten waard. Het nieuwste toestel in de Mate serie is erg indrukwekkend. De smartphone wordt aangedreven door de Kirin 960, een zelf gecreëerde processor van Huawei. Op grafisch gebied zal de Mali-G71 MP8 het werk verrichten, iets wat mogelijk ook in de nieuwe Samsung Galaxy S8 gaat komen.

De dubbele camera aan de achterzijde beschikt over een 12 megapixel camera met een rgb sensor en een 20 megapixel camera die alleen monochroom beelden kan vastleggen. Het combineren van beide beelden zorgt voor extra scherpte en betere prestaties bij weinig licht. Video’s kunnen hierdoor ook worden opgenomen in 4K. De selfiecamera beschikt over 8 megapixel. Een unieke toevoeging is de SuperCharge technologie die erbij komt. De Mate 9 kan namelijk in slechts 20 minuten voor de helft worden opgeladen. Huawei beweert dat een volledig opgeladen accu voor 2 dagen mee kan gaan.

Uiterlijk

De Mate 9 komt in 5 verschillende kleuren: Champagne Gold, Moonlight Silver, Ceramic White, Mocha Brown en Space Grey.  De smartphone weegt ongeveer 170 gram en is slechts 7,5 millimeter dik. Het toestal zal vanaf 21 november beschikbaar zijn in Nederland voor €649.