Huawei presenteert de Honor 8

Honor 8

Huawei heeft bekendgemaakt dat het dochterbedrijf Honor met een nieuwe smartphone komt, namelijk de Honor 8. De Honor 8 is bedoeld als goedkopere versie van de Huawei P9. Dit betekent echter niet dat het een mindere telefoon heeft. De Honor 8 heeft geweldige specificaties, mooi design en het belangrijkst: een erg laag prijskaartje. Hiermee differentieert Honor zich van haar concurrenten. Huawei richt zich momenteel voornamelijk op het premium marktsegment, waardoor de prijs ook omhoog gaat. Met Honor kunnen ze ook goedkopere alternatieven aanbieden.

Specificaties

De Honor 8 beschikt over een 5,2 inch Full-HD scherm, 1,8 GHz octa-core processor, 3 GB of 4 GB werkgeheugen, 32 GB of 64 GB opslagruimte en een 3000 mAh accu. Daarnaast zit er aan de achterkant een 12 megapixel dual camera en een 8 megapixel selfie camera. Voor dit toestel zul je ongeveer €400 moeten neerleggen. Dat is natuurlijk niet niks, maar voor vergelijkbare smartphones betaal je tegenwoordig €800! Dat is het dubbele voor een soortgelijke telefoon. Waar ligt dat aan? Marketing. Honor geeft bijna niks uit aan marketing in Europese landen en is nog niet bekend bij het grote publiek. Het bedrag wat je bij de concurrenten betaald aan marketing, valt dus helemaal weg bij de Honor 8. Dit terwijl de specificaties gelijk zijn.

De Honor 8 zal eind september beschikbaar zijn op de Europese markt. Hou Huawei Nederland in de gaten voor het laatste nieuws en beste aanbiedingen voor de Honor 8!